Om os

Foreningen Børns livskundskab blev formelt stiftet i 2007. Vi er en lille selvudnævnt forening med blot ni medlemmer som alle er optaget af hvilke konsekvenser og muligheder de mange forandringer og sammenbrud af værdier vi lige nu oplever, har for børn. Vi mødtes for sammen at finde svar på spørgsmålet:

Hvad er det vigtigste og mest værdifulde vi kan gøre for børn i dag? 

Vi opfatter den træning og de seminarer og kurser vi tilbyder som en betydningsfuld del af svaret på det spørgsmål.

Foreningen består i dag af: 

katinkaKatinka Gøtzsche (formand for foreningen) cand.mag. i dramaturgi og psykologi og teateruddannet fra Nordisk teaterskole. Gymnasielærer og vejleder for studerende med personlige og skolerelaterede problemer. Sammen med Helle Jensen har Katinka stået for en stor del af undervisningen i relationskompetence, nærvær og empati på bl.a. læreruddannelsen og på den 2 årige internationale uddannelse “How to teach empati, mindfulness, compassion and presence”.

helle-jensenHelle Jensen cand. psych., specialist og supervisor i psykoterapi. Sammen med Jesper Juul har hun undervist i relationskompetence samt familieterapi i en række europæiske lande og er forfatter til flere bøger, bl.a.: Pædagogisk relationskompetence. Fra lydighed til ansvarlighed (2002, sm. m. Jesper Juul), Nærvær og empati i skolen (2014) og Empati – det der holder verden sammen (2012, sm.m. Jes Bertelsen, Jesper Juul, Michael Stubberup, Peter Høeg og Steen Hildebrandt).

martijn_shMartijn van Beek associate prof. i antropologi og er knyttet til Interacting Minds Centre ved Århus universitet. Han har blandt andet forsket i årsager til etniske og religiøse konflikter.  Hans aktuelle forskning bevæger sig primært i krydsningsfeltet mellem spiritualitet, bevidsthedsforskning og globalisering, hvor han bl.a. er engageret i det interdisciplinære møde mellem neurovidenskaben og kontemplative traditioner. Martijn er desuden en del af undervisningsteamet på den 2-årige internationale uddannelse.

peterPeter Høeg cand.mag. i litteratur og forfatter. Han har en baggrund inden for sport, dans og kampsport. Udover hans forfatterskab, har han undervist i litteratur og forskellige kreative og fysiske emner i folkeskolen, på gymnasier og på universitetet. Herudover er Peter en del af undervisningsteamet på den 2-årige internationale uddannelse.

jesbertelsen_150x150Jes Bertelsen Dr. phil. fra Århus universitet 1974. Stifter og leder af Vækstcentret siden 1982. Forfatter til en lang række af bøger om dybde psykologi, bevidsthedstræning og spirituel praksis. Hans mål har været at fremme universelle værdier som empati og solidaritet ved at skabe et miljø for studie og praksis af autentisk spiritualitet frisat fra religiøse trosforestillinger og politiske dogmer. Ved at trække på komparative studier af Østens og Vestens kontemplative praksisser –  den tibetanske dzogchen tradition og vestlig psykologi, filosofi og videnskab – er hans undervisning funderet på en systematisk og erfaringsbaseret undersøgelse af bevidsthedens natur.

jesperjuulJesper Juul familieterapeut og stifter af organisationen FamilyLab i en lang række lande. Han er anerkendt i det meste af Europa som forelæser og forfatter til bøger om børns trivsel i familier og skoler og hans tanker om relationens betydning og den voksne som værende ansvarlig for kvaliteten af relationen.

michael_stubberupMichael Stubberup (næstformand for foreningen) cand.mag og leder af SYNerGAIA. Han har 20 års erfaring som leder. Etablerede i 1999 SYNerGAIA Rehabilitering og er i dag arbejdende bestyrelsesformand. Har sideløbende stået for udvikling og efteruddannelse i SYNerGAIA Innovation. Sammen med Steen Hildebrandt har han desuden stiftet Sustainable Co-Creation.

steen_hildebrandtSteen Hildebrandt Ph.D. og er professor i organisations – og ledelsesteori på Institut for Marketing og Organisation, Århus Universitet. Medstifter af, bestyrrelsesformand og partner i rådgivningsvirksomheden Hildebrandt og Brandi A/S, Århus og København. Han er forfatter til en lang række bøger og artikler om organisation, ledelse og samfundsforhold.

anders_laugesen_sh_cropAnders Laugesen cand.mag. i religion og har i mere end 25 arbejdet som journalist på DR med fokus på religiøse og eksistentielle spørgsmål. De seneste år han været vært på programmet mennesker og tro på DR1. Anders har gennem tiden modtaget en række internationale og nationale priser for sine tv-dokumentarer og radioprogrammer.

Rikke portræt 2

Rikke Siggaard er praktiserende psykoterapeut. Desuden har hun en BA i tibetologi og er cand.mag. i tværkulturelle studier med speciale i vestlige oversættelser af Buddhismen. Hun har studeret og praktiseret meditation og buddhisme i både Nepal og Japan.